Викидень – це покарання Боже?

15 Липня 2022 00:03
409
Викидень – це покарання Боже?

Викидень – це покарання Боже?

Сергій Акіменко

Відповідає протоієрей Володимир Долгіх:

– Ні. Якщо сприймати викидень саме і виключно як покарання, то виникає запитання: невже всемогутній і люблячий Бог не знайшов іншого способу покарати дорослих, що згрішили, як через вбивство їхньої дитини, що не народилася? Викидень – це передусім трагедія для сім'ї. Чому ця трагедія сталася – людині до кінця все одно не зрозуміти.

Ми повинні розуміти, що гріхопадіння людини торкнулося не тільки її самої, а й створеного заради неї світу. Вражені були всі сили природи, у все створене вкралися смерть і тління, а ми є спадкоємцями, що пожинають наслідки. Звичайно, багато в чому ми самі винні, адже і ми в скарбничку зла робимо власний внесок.

Коли в сім'ї трапляється така трагедія як викидень – не треба намагатися зрозуміти її причину, адже для нас зрозуміти значило б виправдати, а як можна виправдати смерть дитини в материнській утробі? Ніяк. Те, що сталося, найкраще покрити мовчанням, покаянням і молитвою. Будь-яка альтернатива у вигляді озлоблення, зневіри, образи – набагато гірша. Господь у біді обов'язково допоможе та вилікує душевні рани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також