Чи ходити до церкви під час епідемії коронавірусу?

19 Березня 2020 22:43
807
Фото: yuga.ru Фото: yuga.ru

Одні кажуть – треба ходити в храм і причащатися не дивлячись ні на що. Інші – лякаються власної тіні і ревно протирають все спиртом. Без причастя я залишитися не можу, але що робити, щоб і себе, і інших не піддати зайвому ризику?

Матвій Горж

Відповідає протоієрей Сергій Успенський:

– Віруси, як і всі інші збудники хвороб до нас приходять і йдуть, а Христос залишається з нами назавжди. Якщо у людини стоїть вибір між страхом захворіти, і страхом залишитися без Христа, то краще віддати перевагу останньому.

Паніка для нашої душі значно небезпечніша, ніж коронавірус для тіла. У тяжкі і важкі часи краще покласти надію на Бога, віддавши своє життя в Його руки, ніж піддатися легкодухості, і смутку. Адже ніхто не позбавляє нас служби, нам просто потрібно дотримуватися деяких правил, щоб уберегти себе і подбати про ближніх.

Дотримуючись запобіжних заходів, рекомендованих нашим священноначаллям в постанові Священного Синоду, зі світом в душі і з надією на милість Божу, відвідуйте богослужіння, моліться і причащайтеся.

Таїнство Причастя дається нам не тільки «на відпущення гріхів», а й «на зцілення душі і тіла». А які ліки для віруючої людини може бути краще, ніж Тіло до Кров Господні? Тому зі страхом Божим і вірою приступайте пам'ятаючи, що вершителем наших доль є не випадковість, а Промисел Божий.

І стежте за тим, щоб думки про віруси не змусили вас забути про те, що зараз Великий піст і час покаяння.

Допомоги Божої!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також