Чи потрібно молитись, почувши церковний дзвін?

22 Лютого 2018 13:41
473
Почувши церковний дзвін, треба перехреститись і помолитись Почувши церковний дзвін, треба перехреститись і помолитись

Чи потрібно християнину хреститись, якщо він чує церковний дзвін або проходить поряд з церквою?

Андрій

Відповідає протодиякон Іоанн Поліщук:

– Потрібно! І якщо не перехреститись, то хоча б створити коротку молитву, навіть якщо храм розкольницький або не православний. Все одно на ньому височіє Хрест Христовий, який є Святиня, незалежно від того, де і в якому місці перебуває. Якщо проходите місце, на якому раніше стояла церква, то слід сотворити молитву «Дому Твоєму належиться святість, о Господи, на довгії дні», бо Ангел Господній, за переданням, після освячення стоїть на цьому місці до Другого Пришестя Господнього. Якщо це православний храм, то, звичайно ж, перехреститися, сотворити молитву. Пам'ятайте слова Євангелія: «Иже аще постыдится Мене и Моих словес в роде сем прелюбодейнем и грешнем и Сын Человеческий постыдится его егда приидет со Ангелы Святыми» (Мк. 8, 38).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також