Історія одного навернення до Бога

15 Квiтня 2022 11:41
145
Господь веде нас до Себе різними шляхами. Фото: Православие Господь веде нас до Себе різними шляхами. Фото: Православие

Проблеми в житті – це не тільки результат нашої гріховності, але й заклик до переосмислення стосунків із Творцем

Один мій знайомий розповів цікаву історію свого шляху до Бога. Звати його Тарас. Виріс він у сім’ї, в якій до віри ставилися нейтрально, а до Церкви – негативно. І батько, і мати вчили його, що «Бог має бути в душі», а храми і «посередники» – не потрібні. Саме тому, в майже 30 років він ще не був хрещений.

Згодом Тарас одружився, почав свою власну невеличку справу, народив сина, якого вирішив хрестити. Причина проста – «так треба, бо всі так роблять». Однак, священик поставив умову: спочатку хрестися сам, а вже потім похрестимо сина. Тарас погодився і прийняв Таїнство Хрещення. Пройшов певний час і у нього почалися проблеми…

Через роботу він фактично повністю втратив стосунки із дружиною. Постійні сварки і скандали привели його до прийняття рішення про розлучення. З бізнесом теж було не все гаразд: виявилося, що партнери не зовсім «чисті на руку». Це привело до конфлікту, результатом якого стала фактична втрата дольової частки у справі, яку він свого часу започаткував. А до всього ще й захворів син.

І ось тут Тарас не витримав. Якщо до цього моменту він ставився до свого хрещення як до звичайного обряду, який його ні до чого конкретного не зобов’язував, то тепер сильно обурився. «Як же так?» – запитував він себе. «Я ж намагаюся все робити правильно: ніби вірю в Бога, нікому не бажаю зла, нікого не вбив, нічого не вкрав, похрестився! Все ж має бути добре, а в мене величезні проблеми! Чому так?» Ці питання спонукали його до образи на Бога. Він почав буквально вимагати від Господа пояснень, і навіть сам не помітив того, як його стосунки з Ним перейшли від нейтральних до особистих.

З часом все стало на свої місця – сім’я, діти, робота. Але найголовніше те, що Бог тепер вже не був для нього якоюсь незрозумілою абстракцією, а став Особистістю, з Якою потрібно налагоджувати справжні, а не примарні відносини. Відтепер Тарас почав молитися, перестав шукати винних, зробив багато кроків назустріч Творцю. Іншими словами, став справжнім практикуючим християнином.

Немає сумнівів, що подібних історій існує чимало. А історія Тараса – це ще одне підтвердження того факту, що Господь веде нас до Себе різними шляхами. І дуже часто буває так, що проблеми в житті – це не тільки результат нашої гріховності, але й заклик до переосмислення стосунків із Творцем, Який завжди бажає нам тільки добра і робить все, щоб ми це зрозуміли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також