Предстоятель УПЦ: Ми просимо Матір Божу захистити нашу землю від війни

05 Серпня 2022 20:40
230
Предстоятель УПЦ: Ми просимо Матір Божу захистити нашу землю від війни

Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що якщо людина звертається до Богородиці з благанням про допомогу, то завжди отримує її.

Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій у проповіді, яку він виголосив за Божественною літургією у Почаївській лаврі, закликав у скрутні моменти життя звертатися до Божої Матері. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Кожна душа людська є обителлю для Духа Святого – це священний град Бога Вишнього. Дуже часто нашу душу оточують лукаві демони, злі люди нас турбують і заставляють робити те, що не можна робити, страсті повстають проти нас. І в такі важкі часи, коли людина відчуває у душі своїй тісноту і немає в неї до кого звернутися, від кого отримати допомогу, ми повинні пам’ятати, що є Пресвята Діва Марія. Коли людина звертається з щирою молитвою до Матері Божої, то Вона завжди приходить на допомогу і захищає людину від усякого зла, від ворогів видимих і невидимих», – сказав Предстоятель УПЦ.

«Сьогодні, дорогі брати і сестри, ми просимо Матір Божу перед Її Почаївською іконою захистити нашу землю від війни, від того, що проливається кров на нашій землі, щоб Вона зберігла нас від усякого ворога супостата, щоб не посягав ніхто на наш народ, на нашу землю, щоб ми могли жити в духовній свободі, прославляючи Бога своїм життям, своїми устами, своєю душею, своїм розумом, щоб благословення Боже було над нами і щоб воно допомагало нам, укріпляло нас на шляху нашого земного мандрування», – додав Блаженніший.

Митрополит Онуфрій зазначив, що за час життєвого шляху людина складає безліч іспитів, щоб потрапити у вічність, і побажав, щоб Матір Божа допомогла кожному християнину в цьому.

«Щоб ми у цих випробуваннях, скорботах, тіснотах не загубили своєї людяності, не загубили своєї любові до Бога і до ближнього. Якщо ми будемо намагатися це зберігати в собі, то Боже благословення буде нас укріпляти і ми благополучно все пройдемо, що б не сталося на нашому шляху, і досягнемо того вічного життя, заради якого Бог створив нас, яке чекає нас на Небі у Христі Іісусі, Господі нашім», – завершив своє архіпастирське повчання Предстоятель УПЦ.

Нагадаємо, Митрополит Онуфрій 4 та 5 серпня очолив урочистості з нагоди пам'яті Почаївської ікони Божої Матері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також