«Слово Предстоятеля»: Про святителя Миколая, який допомагає всім людям

19 Грудня 2021 13:44
55
Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua

Предстоятель УПЦ розповів історію, пов'язану зі святителем Миколаєм і закликав своїм життям свідчити про любов до Бога.

19 грудня 2021 року на телеканалі «НТН» вийшов сороковий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженнійший Митрополит Онуфрій розповів про допомогу святителя Миколая всім людям, навіть невіруючим.

«Святитель Миколай – це великий угодник Божий, який стоїть перед Престолом Божим, який молиться за людей і дуже часто приходить до людей на землю, щоб допомогти», – зазначив Владика Онуфрій.

Предстоятель УПЦ згадав історію, пов'язану зі святителем Миколаєм, яка сталася у радянські часи.

Одного разу чоловік і дружина, які були партійними людьми, поїхали кататися на лижах і взяли з собою партквитки, але коли вони збиралися повертатися додому, помітили, що загубили їх. Комуніста, який втратив партійний квиток, могли виключити з партії, звільнити з посади тощо. Подружжя знало про можливі наслідки і дуже переживало. Вже сутеніло, але вони ніяк не могли знайти документи і впали у відчай.

«У відчаї вони звернулися до святителя Миколая: "Допоможи нам, святителю Миколаю! Допоможеш, ми тобі поставимо свічку". Як тільки вони помолилися, зробили всього кілька кроків і бачать – прямо на дорозі акуратно лежать два партквитки. Вони повернулися додому і про все забули. Але одного разу вночі сниться їм святитель Миколай і запитує, чому вони не виконують своєї обіцянки. Вранці вони вскочили в страху, пішли до храму, купили свічку і стали ходити перед образами. Священик побачив їх дивну поведінку, підійшов і запропонував допомогу. Вони розповіли йому свою історію, священик із ними поговорив, і в них зародилася віра до Бога. Вже потім той священик мені говорив, що святитель Миколай з'явився їм у сні, звичайно, не заради свічки і обіцянки, а щоб привести їх у храм, щоб вони почули слово Божої правди і щоб увірували в Бога, стали на шлях Божого життя. Ті люди залишилися комуністами, але відтоді таємно постійно ходили до церкви, молились Богу і час від часу причащалися», – розповів Блаженніший і додав, що святитель Миколай допомагає всім людям, навіть невіруючим.

«Ми дякуємо святителю Миколаю за це і ставимо свічку. Але ми повинні пам'ятати, що свічка приємна для святого Миколая і має духовну красу, коли свідчить про нашу любов, що в нашій душі горить полум'я любові до Бога, до святих, до добра. Якщо в нас тієї любові немає, то свічка втрачає своє значення», – підсумував Предстоятель УПЦ і закликав своїм життям свідчити про любов до Бога.

Як раніше повідомляла СПЖ, Предстоятель УПЦ розповів про важливість духовної любові у вихованні дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також