Блаженніший Онуфрій: Життя вимірюється добрими справами, а не роками

08 Грудня 2021 12:50
44
Блаженніший Онуфрій. Фото: news.church.ua Блаженніший Онуфрій. Фото: news.church.ua

Якщо ми будемо жити за заповідями, то і наш земний шлях буде світлим і красивим, зазначив Блаженніший.

7 грудня 2021 року Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді на свято великомучениці Катерини розповів, що життя вимірюється добрими справами, а не роками, і закликав жити за заповідями Господніми, повідомляє news.church.ua.

Предстоятель УПЦ нагадав житіє і подвиг великомучениці Катерини.

«Великомучениця Катерина була проповідницею Христа воскреслого і розіп'ятого, вона була живим свідком живої віри», – додав Блаженніший та зазначив, що земний шлях великомучениці Катерини був по-справжньому світлим.

«Земне життя вимірюється не роками, а тими добрими справами, які ми здійснюємо. Ми можемо прожити багато років на землі, але нічого доброго не зробити, тому наш шлях може бути недобрим і похмурим», – наголосив Предстоятель УПЦ.

«А інша людина проживе на землі небагато років, але встигне зробити багато світлого, красивого і благородного, тому її шлях буде світлим і благородним», – продовжив Предстоятель УПЦ і пояснив, що означає світлий шлях і як його досягти.

«Якщо ми будемо жити за заповідями, за священними законами святого Бога, то і наш земний шлях буде світлим і красивим. Саме наше життя буде проповідувати про Бога, про те, що Бог – вища шляхетність, вищий розум, вища краса. Господь наповнить нас благодаттю, і ми будемо жити легко, з миром, із радістю на землі і сподобимося вічного життя на небі», – підсумував Блаженніший.

Як раніше повідомляла СПЖ, Предстоятель УПЦ очолив освячення храму Києво-Печерської лаври.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також