Блаженніший Онуфрій: Надійтеся тільки на Бога – Подателя всіх благ

06 Грудня 2021 13:35
35
Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua

Людина не повинна ставити земні скарби, даровані Богом, вище за самого Бога, зазначив Блаженніший.

5 грудня 2021 року Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді під час літургії в Києво-Печерській лаврі розповів, що потрібно надіятися тільки на Бога, Подателя всіх благ, повідомляє news.church.ua.

Предстоятель УПЦ нагадав сенс євангельської притчі про нерозумного багача (Лк. 12: 13-21) і розповів про два аспекти, на які потрібно звернути увагу.

По-перше, необхідно зрозуміти, що є справжнім багатством для християнина, а по-друге, людина не повинна ставити земні скарби, даровані Богом, вище за самого Бога.

За словами Блаженнішого, саме Господь дарує людині земні скарби.

«Людина сіє зерно в землю, а Господь посилає дощ і вітер, і земля вирощує зерна з колосся. Господь завдяки землі дарує людині все необхідне для життя, для того, щоб пити, їсти, одягатися», – зазначив Блаженніший.

Однак часто, за словами Блаженнішого, земні скарби люди починають ставити вище за Бога.

«Бога, Який дарував ці скарби, люди не шанують, а починають шанувати сам скарб. Господь нас попереджає, що ми не повинні схилятися перед земними скарбами, не повинні надіятися на них. Надіятися треба на Бога, який дає людині всяке благо для земного життя і для життя небесного», – додав Предстоятель УПЦ.

Блаженніший зазначив, що людина може і не мати багатств, але приліпитися до однієї речі так, що вона стане для неї вище за Бога, і застеріг від цього, додавши, що людина має владарювати над багатством, а не воно над ним.

«"Багатіти в Бога" означає багатіти благодаттю Святого Духа, Яка дається людині як нагорода за смирення, терпіння, любов, милосердя, добрі справи, які людина робить. Сила Святого Духа допомагає нам на землі і вводить у Вічність», – підсумував Блаженніший.

Як раніше повідомляла СПЖ, Блаженніший розповів, що творити добро – це проповідувати про Бога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також