«Слово Предстоятеля»: Про значення послуху в житті

16 Жовтня 2021 14:59
21
Предстоятель УПЦ. Фото: news.church.ua Предстоятель УПЦ. Фото: news.church.ua

Кожна людина має знайти духівника, котрий допоможе вірянину правильно розуміти Божественні закони і йти шляхом до Бога, зазначив Предстоятель УПЦ.

16 жовтня в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов тридцять перший випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про самогубство як важкий гріх і значення послуху в житті християнина.

Предстоятель УПЦ згадав один випадок з життя. До храму час від часу ходив один юнак, якого раптом стали відвідувати гріховні помисли про самогубство. Він розповів про це духівнику, і священик порадив йому молитися, постувати та старатися частіше ходити до церкви. Однак помисли все одно не відходили. Юнак уже знемагав і ледве не впав у відчай. Тоді священик призначив йому певний день і час і сказав, що дасть конкретну настанову.

«Юнак прийшов у зазначений час. Священик питає: “Що тобі кажуть думки?” – “Вони кажуть, щоб я заліз на дах одного високого будинку і звідти кинувся вниз”. Священик сказав: “Зроби так, як велять думки, але перед тим перехрестися і скажи: “Господи, прости мене! Я це роблю не за своєю волею, а за волею священика, так мені благословив мій духовний отець”. Хлопець послухався духівника, пішов і так звернувся до Господа… З того часу юнак більше не мав гріховних помислів про самогубство і жив добрим християнським життям», – продовжив Блаженніший і зазначив, що таку силу має духовний послух.

«Від послуху народжується смирення, а смирення робить людину недоступною для демонських сил. Тому що смиренна людина наповнюється Божою силою», – додав Блаженніший.

Предстоятель УПЦ відзначив, що кожна людина має знайти собі духівника, котрий якраз допомагає вірянину правильно розуміти Божественні закони та йти шляхом до Бога.

«Нехай допомагає нам Господь, щоб ми своє життя будували на Божественних законах. Якщо приходять якісь помисли, які б вони не були, то не треба вступати з ними в диспут, а треба духівнику каятися і відкривати їх. Тоді ми будемо недоступні для ворожої сили, і Бог буде скрізь берегти нас Своєю благодаттю. Нехай Господь всім нам допомагає і всіх нас береже!», – побажав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Як раніше повідомляла СПЖ, Предстоятель УПЦ розповів, що Божественні закони – це закони життя і прогресу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також