Священик-лікар Валіхновський дав 5 порад, як змінити своє життя

02 Жовтня 2021 13:30
94
Священик Ростислав Валіхновський. Фото: скріншот відео Youtube-каналу Центру інформації УПЦ. Священик Ростислав Валіхновський. Фото: скріншот відео Youtube-каналу Центру інформації УПЦ.

У програмі «Духовний імунітет» отець Ростислав розповів про необхідність преображення думок, щоб вплинути на своє життя і оточуючих.

Святе Письмо і святі отці дають нам поради для зміни наших думок і серця, п’ять з яких назвав заслужений лікар України священик Ростислав Валіхновський у новому випуску з циклу проекту «Духовний імунітет», опублікованому Інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ.

Отець Ростислав вважає, що кожен з нас протягом життя має відповісти: створювали ми гармонію в житті або сіяли хаос? На що ми витрачали свої сили, які нам дарував і дарує Господь: на благо чи на зло? Згадавши слова старця Сербської Православної Церкви Фаддея про те, що які наші думки, таке і наше життя, священик дав п’ять порад, як змінити якість і силу своєї думки, щоб позитивно вплинути як на своє життя, так і на життя близьких і оточуючих.

У першій пораді о. Ростислав каже, що реальна зміна думок і серця людини може відбутися тільки з Божої ласки. І тому потрібно постійно просити Божої допомоги про ці необхідні нам зміни.

У другій пораді йдеться про необхідність постійно пам’ятати про те, що Бог завжди і всюди поруч, бачить кожен наш вчинок, чує кожне наше слово і кожну нашу думку.

Третя порада теж про те, щоб пам’ятати, але на цей раз про необхідність усіма силами зберігати мир думок і мир душі, щоб ніщо і ніколи не виводило нас із рівноваги.

У четвертій пораді йдеться про знання, що Господь завжди поруч і піклується про нас і про цілий світ. І ми, як вдячні і люблячі діти, маємо з радістю виконувати всі заповіді і настанови. «Прикро, коли бачиш людей, які нібито борються за мир у всьому світі, але не мають миру в своїй душі. Починати треба з себе – тоді дійсно зможеш допомогти і собі, і тим, хто поруч», – сказав священик-лікар.

П’ята порада про те, що кожне слово, яке ми висловлюємо Господу з проханням змінити наш світ думок, наше серце, необхідно промовляти з вірою і благоговінням. «Отже, звершуючи добру думку, будемо жити за заповідями і просимо допомоги Божої в нашій метанойї», – підсумував о. Ростислав.

Як повідомляла СПЖ, священик-лікар Валіхновський назвав 10 причин для тиші і мовчання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також