Невеликий гнів на Бога – це добре, – папа Франциск

25 Травня 2021 16:43
48
Папа римський Франциск на аудієнції у Ватикані. Фото: lastampa.it Папа римський Франциск на аудієнції у Ватикані. Фото: lastampa.it

Папа римський Франциск вважає, що протест перед Богом і гнів на Нього – це теж спосіб молитви.

Під час аудієнції, присвяченій неуважності, сухості і ліні під час молитви, папа римський Франциск заявив, що «трохи розсердитися на Бога – це добре», повідомляє видання La Stampa.

«Часто навіть протест перед Богом – це спосіб молитви, або як та стара жінка, яка сказала, що гнів – це спосіб молитися», – розповів віруючим Франциск.

Багато разів, продовжив він, «син злиться на батька: це спосіб спілкування з батьком; тому що він визнає його "батьком", він сердиться... І ми теж, коли трохи сердимося на Бога і починаємо запитувати "чому?", тягнемо серце Отця до наших нещасть, наших труднощів, нашого життя».

«Майте сміливість сказати Богу "чому?"... Іноді малий гнів – це добре, тому що це змушує нас розбудити ці відносини від сина до батька, від дочки до батька», – підкреслив папа римський.

Раніше СПЖ писав, що папа римський Франциск змінив англійський текст християнської молитви «Отче наш», яка, на його думку, була неправильно переведена з арамейської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також