Предстоятель: Духовний хрест потрібно нести покірливо і з вдячністю Богові

05 Квiтня 2021 14:38
19
Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua

Наш духовний хрест – як аптечка з ліками, якими Господь зцілює наші гріховні рани, сказав Блаженніший Онуфрій.

Ми повинні нести свій духовний хрест покірно і з вдячністю Богові. Про це Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у проповіді в Києво-Печерській лаврі в Неділю Хрестопоклонну. Відео проповіді опублікував Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель зазначив, що наш духовний хрест становлять скорботи і хвороби, які часто заповнюють недолік покаяння.

Цей хрест, підкреслив він, «ми повинні взяти на себе і понести, понести покірно. Не говорити: "я нічого не зробив", "за що мені таке?", "я не винен". А просто покірно, з вдячністю понести».

По слову Блаженнішого, такий духовний хрест, який ми самі собі складаємо, – як аптечка з ліками, якими Господь зцілює наші гріховні рани.

«Скорботи і хвороби заповнюють недолік нашого покаяння, а покаяння є універсальними ліками для душі. Але, якщо його недостатньо, ми ще доповнюємо свій курс лікування несенням скорбот і хвороб. І цю духовну аптечку ми повинні понести з вдячністю Богові.

Як нормальна людина, коли хворіє, і лікар виписує ъй ліки, то не викидає їх, а несе дбайливо з собою, зберігає і користується. Так ми повинні нести свій життєвий хрест», – пояснив Предстоятель.

Він додав, що якщо людина робить так, то «від Святого Животворящого Хреста отримує багато не тільки духовноъ, але й тілесної користі».

Як повідомляла СПЖ, на літургії Хрестопоклонної Неділі в Києво-Печерській лаврі Предстоятель УПЦ звершив дві хіротонії та постриг у читці студентів Київських духовних шкіл.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також