Для християнина ніщо не замінить соборну молитву в храмі, – ієрарх УПЦ

27 Травня 2020 18:02
67
Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь). Фото: news.church.ua Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь). Фото: news.church.ua

Митрополит Павло (Лебідь) нагадав, що християнину важко і страшно залишитися без Бога, без спілкування з Ним у таїнствах і без спілкування з Ним у храмі.

27 травня 2020 року, у день віддання свята Світлого Христового Воскресіння, намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло розповів про те, що для віруючої людини нічого не може замінити соборну молитву в храмі, повідомляє сайт обителі.

Після богослужіння, що було в співслужінні братії монастиря, владика намісник звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, в якому сказав: «На жаль, у цьому році ми не могли схилити свої коліна перед Голгофою, перед Плащаницею, тому у кожної віруючої людини сумувала душа. Незважаючи на те, що була онлайн-трансляція, нічого не може замінити віруючій людині спільну молитву в храмі».

За його словами, «кожен з вас плакав і просив у Бога, щоб дочекатися, коли Господь знову покличе нас у святі храми і дарує нам знову і знову Свою благодать і милість бути в храмі Божому».

Владика підкреслив, що «всі ми молилися вдома, молилися за своїх рідних і близьких, молилися про те, щоб це нашестя пройшло». Але, зазначив ієрарх, «як важко і страшно залишитися без Бога, без спілкування з Ним у таїнствах, без спілкування з Ним у храмі».

«Господь у храмі пропонує Сам Себе і дарує нам вічне життя. Ці дні показали нам убогість нашого життя без Бога. І тому сьогодні наша печаль увінчалася радістю, тому що знову і знову Воскреслий Христос явився нам як Жонам Мироносицям, як Луці і Клеопі і дає нам можливість побачити Його в заломленні хліба, тобто у Святій Євхаристії», – сказав владика.

Митрополит Павло зазначив, що «сьогодні ніхто і ні про що не запитує один в одного, але всі поспішають на зустріч до Воскреслого Христа Спасителя», і закликав вірян «дякувати Богові за Його милосердя» та за «випробування, які всіх нас зробили сильніше і тільки зміцнили у вірі!».

Він особливо підкреслив, що для християнина «найголовніше полягає в тому, що ми не повинні впадати у відчай, але ми повинні боятися лише одного: щоб не залишитися без Бога!»

«Господь з нами сьогодні і завжди Він був і буде з нами, адже ім’я Христове скликає всіх до покаяння і до вічного блаженного життя. Господь не залишить ніколи і нікого, нехай же Він торкнеться кожного людського серця і дарує нам вічну радість прославляти Його на віки віків цими радісними словами: “Христос Воскрес! Воістину Воскрес Христос!”», – підсумував владика.

Раніше СПЖ писала, що митрополит Павло розповів про ситуацію з COVID-19 у Києво-Печерській лаврі.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також