Предстоятель: Бог приніс на землю мир, щоб ми берегли його

19 Сiчня 2023 17:09
268
Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: news.church.ua

Предстоятель сказав, що якщо людина не вміє жити у світі, а шукає собі ворога і вбиває його, то ця людина не перебуває у тому стані, в якому Господь хоче її бачити.

Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав пастві, що Господь не сприймає вбивства людей. «Господь хоче, щоб ті люди, які піднімають меч, заспокоїлися, покаялися і перестали так робити», – сказав Предстоятель у своїй проповіді в день Богоявлення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні складний час – люди стріляють, вбивають один одного. Це звичайно наша ганьба. Це не те, чим людина може похвалитися. Якщо людина не вміє жити у мирі, а шукає собі ворога і вбиває його, то ця людина не перебуває в тому стані, в якому Господь хоче її бачити. Господь створив людей для того, щоб ми жили в мирі з Богом і один з одним, якщо ми піднімаємо меч і вбиваємо один одного, це для нас ганьба. Господь хоче, щоб ті люди, які піднімають меч, заспокоїлися, покаялися і перестали так робити», – наголосив Архипастир.

Блаженніший пояснив: «Навіть якби я мечем завоював всю землю, вийшовши з цього світу в майбутнє життя, я нічого з собою не можу взяти – ні великого, ні малого. Як прийшла людина без нічого у світ, так вона залишає цей світ без нічого».

Предстоятель нагадав, що до Бога людина йде лише зі своїми справами – добрими чи злими – це людина бере із собою у вічність.

«Тому ми й маємо намагатися жити у мирі. І маємо любити Бога і в Бозі любити один одного. Немає іншого шляху полюбити ближнього, як тільки через Бога. Бог є любов і та людина, яка живе в Бозі, з Богом стає здатною жертовно любити свого ближнього», – сказав він.

«Сьогодні свято Святого Богоявлення, Господь з’явився у світ для того, щоб знову нагадати нам, що Бог є Богом життя, Богом миру, Богом радості, Богом щастя, – продовжив Його Блаженство, – і коли Христос народився, ангели заспівали пісню: "Слава у вишніх Богу, на землі мир, у людях благовоління". Бог знову приніс на землю мир, і ми повинні берегти цей мир, примножувати у своїй душі та навколо себе».

Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом Святого Хрещення, Святого Богоявлення: «Нехай Господь Своєю благодаттю, яку Він подарував рясно світові, зберігає всіх нас, допомагає нам провести своє життя земне так, щоб його кінець був початком життя вічного на небі у Христі Іісусі, Господі нашому», – завершив Предстоятель проповідь.

Як повідомляла СПЖ, 19 січня Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чин освячення вод Дніпра біля Свято-Покровського собору в Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також