У період пандемії ієрарх УПЦ закликав читати псалом, який перемагає страх

26 Березня 2020 14:06
441
Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич). Фото: pravlife.org Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич). Фото: pravlife.org

Під час пандемії коронавірусу митрополит Антоній (Паканич) радить читати 95-й псалом, який перемагає всякий страх і паніку.

25 березня 2020 керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) в складній ситуації епідемії коронавірусу закликав читати 95-й псалом, який перемагає страх і паніку. Про це повідомляє  «Православная жизнь».

«95-й псалом – це звернення до всіх людей, сповіщення, що Бог керує цілим світом, судить всі народи, і це повинно стати приводом для нашої радості. Псалом говорить про царство Христа. У ньому представлений заклик до всіх народів прославити Бога, поклонитися Йому і віддати Йому славу, як єдиному Богові», – каже ієрарх.

Співайте для Господа пісню нову; заспівайте Господу, вся земля; Співайте для Господа, благословляйте ім'я Його, з дня на день сповіщайте спасіння Його! сповістіть між народів про славу Його, між усіма поколіннями про чудеса Його; Бо великий Господь і прославлений вельми, Він грізний понад всіх богів.

«При читанні даного псалма, наші серця повинні відкритися назустріч Богові. І віра в Бога, в Його нероздільну владу, повинна перемогти всі страхи в нашому серці перед будь-якими випробуваннями. Ми повинні відчути щастя від панування Христа на землі і на Небі. Тільки Він наш Бог і Пан, вічний Володар нашого життя. Всі інші земні влади, що йдуть проти Бога – ідоли, не більше. Їхнє правління тимчасово і ілюзорно», – пояснює владика.

Бо всі боги народів – ідоли, а Господь створив небеса.

«Ніщо не може затьмарити слави Божої, ніхто не може бути сильніше і могутніше Його. У Бога наша сила і надія», – пояснює мітополіт Антоній.

Слава і велич перед лицем Його, сила й краса у святині Його.

«Якщо всім серцем своїм, з трепетом і благоговінням припасти до Божих стопах, подякувати Йому за всі милості і благодіяння, поклонитися Його могутності і силі, то всі напасті зникнуть з нашого життя, їм не буде в ній місця. Все заповнить Бог, всі печалі розчиняться в Ньому. І ця реальність має обов'язково настати в житті кожного християнина», – вважає архієрей.

Дайте Господу, племена народів, дайте Господу славу та силу, дайте Господу славу ймення Його, жертви приносьте і входьте в подвір'я Його; Додолу впадіть у благоліпність святині. Тремтіть перед лицем Його, вся земля!

«Тільки Бог повинен бути Володарем наших думок і слів. Тільки Він повинен управляти нашими діями. Тільки на Ньому тримається наша земля і всесвіт. Тільки Він справедливий», – пише він.

Скажіть народам: Господь царює! Він всесвіт зміцнив, щоб не захитався. Він буде судити людей справедливо.

«Людині заповідано радіти. Це наша відповідь на Божу любов. Наша маленька жертва. І ми не повинні зраджувати цій любові, повинні залишатися вірними їй. Нехай наша радість від усвідомлення того, що Бог є і ми Його чада, зігріває наше серце і зміцнює віру в Отця Вседержителя. Нехай всі негаразди будуть переможені цією радістю і розпорошаться у весняному повітрі. Нехай весна духовна переможе холоднечу, імлу і засяє Сонцем Правди в наших серцях», – додав ієрарх.

Нехай небо радіє, і нехай веселиться земля; нехай гримить море й усе, що наповнює його; нехай поле радіє та все, що на ньому, і нехай радіють всі дерева лісні перед лицем Господа; бо йде, бо землю судити гряде. Він буде судити всесвіт за правдою, і народи – за істиною Своєю.

«Заспокойтеся, не дивуйтеся... не входіть в ритм цього світу. Спокусник сіє метушню. Божий чоловік сіє спокій і тишу. Це чудо, це дар Христа для тих, хто присвячує себе Йому», – завершив владика.

Як повідомляла СПЖ, Предстоятель УПЦ благословив всі єпархії брати участь в боротьбі з пандемією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також