Предстоятель: У храмі людина отримує всі дари, котрі потрібні для спасіння

05 Грудня 2019 12:15
94
Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Фото: news.church.ua Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Фото: news.church.ua

Храм Божий є місце для молитви, де людина духовно преображається, де людина отримує Божественну благодать, пояснив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

4 грудня 2019 року у своїй проповіді Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зазначив, що свято Введення у храм Пресвятої Богородиці нагадує нам про важливе значення храму Божого для кожної людини. Про це повідомляє  Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 «Храм Божий є місце для молитви, де людина духовно преображається, де людина отримує Божественну благодать», – сказав Предстоятель.

За словами Блаженнішого владики, храм є джерелом Божої благодаті, де людина «отримує все ті дари, які потрібні для спасіння» і для того, «щоб провести своє земне життя так, щоб його кінець став початком вічного життя на небесах».

«У храмі людина приймає Хрещення, тобто стає чадом Церкви Христової. У храмі людина приймає Тайну Миропомазання, яке людині дає силу зберігати ту чистоту, якої вона сподобилася під час Хрещення. У храмі людина приймає Таїнство Єлеопомазання, в якому прощаються гріхи незнання і забуття. У храмі люди вступають у шлюб. В храмі відбувається Таїнство Покаяння, Таїнство Євхаристії... І людина, приймаючи в себе Святі Тайни Христові, стає здатною вмістити в себе вічне життя і блаженство, заради яких створена Богом», – сказав Архіпастир.

Разом з тим, Його Блаженство підкреслив, що потрібно не просто ходити в храм, а намагатися залишитися в церкві наодинці з Богом і задуматися над своїм походженням і призначенням.

«Коли ж ми живемо так, що відганяємо від себе благодать Божу, то це для Бога є образою, – додав владика. – Бог нас настільки любить, коли ми робимо собі зло, то Він за нас більше переживає, ніж ми самі. Господь хоче, щоб кожна людина спаслася, щоб увійшла в пізнання Істини і стала жителем Неба».

Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав до духовного вдосконалення і одночасно нагадав, що досягти досконалості неможливо в одну мить.

«Все життя людина повинна себе очищати! Ми впадаємо в гріхи, знову встаємо, знову каємося, очищуємося покаянням, знову долучаємося до Божої благодаті. Так все життя людина бореться проти гріха і бореться за свою чистоту, – сказав Блаженніший владика. – Тоді благодать Божа буде нас вести по цьому життю і допомагати долати всі труднощі, всі скорботи і хвороби, а в майбутньому столітті Господь сподобив нас стати причасниками вічного життя».

Як повідомляла СПЖ, 4 грудня 2019 року, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, у Свято-Введенському жіночому монастирі міста Чернівці відбулися урочистості на честь 115-ї річниці заснування обителі, 25-ї річниці відновлення монастиря і 15-річчя побудови Свято-Троїцького собору. На святкування ювілейних урочистостей на честь 115-ї річниці заснування обителі прибув Предстоятель УПЦ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також