Ієрарх УПЦ: 66 псалом кличе благословення Боже на діла тих, хто читає його

06 Жовтня 2019 19:33
131
Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич). Фото: antoniy.com.ua Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич). Фото: antoniy.com.ua

Цей псалом – один із найкоротших, але урочистих псалмів, розповів митрополит Антоній.

Читаючи 66 псалом Псалтирі Давида, ми закликаємо Боже благословення на всі свої справи і на все своє життя, зазначив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич).

«66-й псалом – один із найкоротших. Він складається всього з восьми віршів. Однак це не заважає йому бути одним із самих захоплених і урочистих, – передали слова владики Антонія на сторінках інтернет-порталу "Православне життя". – У рядках псалма звучить радісне запрошення всім народам до прославлення Бога. Читаючи цей псалом, ми закликаємо Боже благословення на всі свої справи, своє життя».

СПЖ наводить повний текст пояснення архієрея.

«"Нехай Бог помилує нас, і хай поблагословить, хай засяє над нами обличчям Своїм, Села,
щоб пізнати дорогу Твою на землі, посеред народів усіх спасіння Твоє!"

Господи, ми просимо милості Твоєї, і щедроти, яви нам обличчя Твоє, і зміцни в служінні Тобі. Благослови, Господи!

День, проведений без Тебе, позбавлений світла, він темна ніч. Ти висвітлюєш дні світлом, наповнюєш думки сенсом, а серце – любов'ю і добром.
Спасіння – в пришесті твоєму, розрада – у пануванні твоєму.

Бо сказав: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!» (Мф. 11:28-30). 

"Хай Тебе вихваляють народи, о Боже, хай славлять Тебе всі народи!"

Господи, буду хвалити Тебе всі дні життя мого, радіти новому дню, наповненому тобою. Прозоре повітря, лагідне сонце, свіжий вітер, ласкаве море – все говорить про Тебе, все несе відбиток Твоїх дбайливих рук, зберігає подих Твоєї вічності.

"Нехай веселяться й співають племена, бо Ти правдою судиш народи й племена ведеш на землі!"

У твоєму правлінні – справедливість, у твоїй владі – мудрість, у твоїх словах – любов.
Як нерозважливо шукати істину поза тобою, розраду в примарному і тимчасовому.
Твоє панування наді мною – єдина запорука мого щастя.

"Земля врожай свій дала, Бог поблагословив нас, наш Бог!"

Ти врятував нас від голоду і злиднів, наситив і втішив. Благослови нас і далі рятуватися біля ніг Твоїх, зцілюватися милістю твоєю, отримувати необхідне для спасіння.

"Нехай благословляє нас Бог, і всі кінці землі хай бояться Його!"

Господи, Милосердний, вразуми мене, як треба вчинити, бо в силу своїх гріхів не маю правильного розуміння. Даруй благодать розпізнавати приємне для тебе, а для мене корисне.

Благослови, Господи!»  

Раніше митрополит Антоній пояснив пастві, чому наші пристрасті – це не привід ненавидіти себе або інших

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також