Бог хоче, щоб ми були принциповими у своїй вірі, – Предстоятель УПЦ

11 Вересня 2018 20:04
171
Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій

Правильна віра – це правильний вектор в житті, зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Бог хоче, щоб ми були принциповими у своїй вірі. Про це 11 вересня, в день пам'яті Усікновення глави Іоанна Предтечі, розповів у своїй проповіді Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, пише Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ .

Архіпастир нагадав, що мученицька смерть Іоанна Хрестителя стала своєрідним «свідченням» святості пророка, який настільки любив Христа, що за Його правду віддав своє життя.

«Це урок для нас, дорогі брати і сестри, – зазначив Владика Онуфрій. – Від нас Бог не вимагає, щоб ми віддавали своє життя, але Він хоче, щоб ми були принциповими у своїй вірі. Щоб ми не були розмиті, як політики: сьогодні в одній партії, завтра – в іншій, післязавтра – в третій, потім – в жодній. Ми маємо одну «партію» (образно кажучи) – це Церква Христова, Свята Православна Церква. І треба бути принциповими і берегти ту чистоту віри, яку Господь нам передав через святих Апостолів, через святих отців, через наших подвижників».

Зі слів Митрополита Онуфрія, правильна віра – це правильний вектор в житті, який показує людині, куди треба йти.

«Якщо ми, наприклад, не віримо, що Київ знаходиться в цій стороні, і підемо в іншу, то ми Києва не знайдемо, –пояснив Первоієрарх. – У всіх наших вчинках підставою є віра. Спочатку ми віримо, потім йдемо, коли приходимо до Києва, говоримо: “Так, я спочатку вірив, а тепер бачу, що Київ є, це гарне місто”. Так і Бог: повинна бути у людини правильна віра в Бога – і вона приводить людину до Бога, і людина пізнає Бога, і переконується, що, дійсно, Бог – це Світле Істота, наповнена любов'ю, милосердям, це наше життя, краса нашого життя і зміст його».

Його Блаженство побажав християнам дотримуватися того шляху, який вказаний в святому Євангелії.

«Цей шлях називається вузьким, але він приємний, він не є гірким. Широкий шлях – гріха. Там можна багато з боку в бік метатися, але там гіркота всюди – внутрішня якась гіркота, смуток, безвихідь. На цьому вузькому шляху Христових заповідей внутрішня радість і внутрішній світ – глибокий, далекий, але він там є. Нехай Господь допомагає нам іти цим шляхом, щоб досягти нам вічного спасіння на небесних місцях у Христі Іісусі, Господі нашім», – побажав Блаженніший Онуфрій.

Раніше Предстоятель УПЦ розповів, що Царство Боже не досягається через яке-небудь об'єднання, але через Церкву, яка правильно шанує Бога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також