Чи погано, що Блаженніший на Великдень не говорив про війну і коронавірус?

05 Травня 2021 12:51
50
Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій. Фото: УПЦ

У такий непростий час Він послав нам такого Предстоятеля. Дякуємо Тобі, Боже!

Одне з проПЦУ-шних ЗМІ, курируване кліриком цієї структури, дорікнуло Блаженнішому Онуфрію, що він у своєму Великодньому посланні не згадав про Україну, українців, лікарів, військових і т.д. Мовляв, обмежився словами «брати і сестри», «вірні чада» і т.д.

У приклад же Митрополиту Онуфрію журналісти поставили глав ПЦУ і УГКЦ, які у своїх великодніх посланнях говорили про російську агресію, військових, Донбас, коронавірус та інші важливі, як їм здається, теми. Що тут можна сказати? Нещодавно Драбинко іронічно сказав про Блаженнішого, що «він бачить все через призму Святого Письма», і у нього «немає національної свідомості». На думку Драбинко, такий світогляд характеризує Предстоятеля УПЦ з негативного боку: «Тобто паспорт є, але він не потрібен – "ми громадяни неба"».

Зараз Блаженнішому ставлять в провину, що він вчить свою паству піднімати очі до Неба, а не дивитися під ноги і по сторонах, як його «конкуренти».

Давайте подивимося, про що ж нам сказав Предстоятель УПЦ в своєму пасхальному привітанні: «Яка дивовижна Божа любов до людини! Людина згрішила і стала нездатною жити в Раю. Божественна любов сходить до людини на землю, здійснює порятунок і повертає людині загублений Рай, який після Воскресіння Христового став доступним для кожної людини. Від нас вимагається лише одне – побажати туди повернутися... Спаситель своїм воскресінням повернув нам вічне життя і блаженство».

Просто подумаємо – з моменту гріхопадіння кожен померлий потрапляв в пекло, а Христос своїми стражданнями і воскресінням дав кожній людині шанс вічної радості і блаженства. Чи доречно тут говорити про агресора, війну і коронавірус? Це як чоловікові новину про народження сина розбавити подробицями зі зборів ОСББ. Так, корисно знати, але явно не в даний момент.

Так чого соромитися нам, віруючим УПЦ, що наш Блаженніший Онуфрій в пасхальному зверненні не говорив про те, що повторюють політики на кожному розі? Ні, навпаки. Подібні нападки тільки зміцнюють нашу подяку Богу, що в такий непростий час він послав нам такого Предстоятеля. Дякуємо Тобі, Боже!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також