Кому і за що християнин повинен віддати свою душу?

01 Липня 2020 16:00
52
"Священники" ПЦУ "освящают" черно-красный флаг. Фото: Укринформ

Чи повинен християнин міняти Вічне життя на свободу від іноземних зазіхань території, де він проживає життя земне?

Глава ПЦУ заявив, що слова українського гімну "душу й тіло ми положим за нашу свободу" є дуже актуальними і сьогодні. При цьому Думенко підкреслив, що під словом "свобода" він розуміє незалежність, державність і територіальну цілісність України.

Давайте згадаємо, що таке свобода, в її євангельському розумінні.

Свідоцтво присутності справжньої свободи в житті людини – це Дух Святий: "Господь є Дух, а де Дух Господній, там свобода» (2 Кор. 3,17). Іншими словами, свобода в християнському контексті – це перебування в Бозі. І саме за цю свободу вмирали християнські мученики, які вважали себе громадянами неба: "Життя ж наше – на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа нашого Ісуса Христа" (Фл. 3, 20).

Найголовніша цінність людини – це її безсмертна душа, а точніше – те, з ким вона буде перебувати у Вічності.

"Яка користь людині, якщо вона весь світ здобуде, а душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою?" (Мф. 16, 25) – запитує Христос у нас з вами.

І тому, не заперечуючи боротьби за незалежність України, ми повинні нагадати Епіфанію, що наша душа нескінченно дорожче і цінніше тієї свободи, про яку йдеться в державному гімні.

Душу свою ми можемо (і повинні) віддавати тільки Богу. Тому що, якщо віддавати її за територіальну цілісність того чи іншого народу, то навіщо тоді приходив Христос?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також