Наші серця переповнювала вдячність Богу за ці випробування

30 Августа 2022 12:27
484
Крестный ход в Почаев. Фото: Facebook Вита Михайлова Крестный ход в Почаев. Фото: Facebook Вита Михайлова

У нашій сім'ї є традиція щороку на свято Успіння Пресвятої Богородиці ходити у хресний хід до Почаєва.

Цей рік не став виключенням, проте я вперше пішла без чоловіка - моєї підтримки та опори. На даний момент він несе службу у лавах ЗСУ. Цей хресний хід дуже важливий для усіх хрестоходців, які щороку збираються у Кам.-Под. для того, щоб  подальші 7 днів молитовно провести у сугубій соборній молитві. Люди постійно йдуть з молитвою та  піснеспівами - прославляючи Матір Божу та її Сина, відчуваючи особливу благодать. Долаючи кілометри тяжких доріг та борючись зі спрагою, біллю у мязах, дощем та спекою, мозолями та постійною невиспанністю, попри все з радістю та смиренням ідуть з Божою поміччю до святої обителі нашої Богородиці. Однак цього року додались йще нові випробування. Ми відчули на собі усю "любов" до ближнього прихильників ПЦУ. Перед нами закривали магазини, криниці, обзивали нецензурною лайкою, проклинали, били битами та кулаками, викрикували "Смерть ворогам!", спилювали дерева перекриваючи шлях машинам, які нам везли їжу аби нагодувати, кидали каміння, погрожували розстріляти, перекривали шлях через міста та села та багато іншого... А ми, проявляючи неабияку смиренність проти 20 людей, яких могли просто перетворити в пил чи змести наче вітром зі свого шляху 8000-м натовпом, ішли в обхід полями десятки кілометрів без злоби, ненависті чи жаги помсти. Наші серця переповнювала радість, вдячність Богу за ці випробування, які ми змогли перенести під покровом Богородиці во славу Божу. Їм ніколи не зрозуміти, що десятки тисяч віруючих готові померти за свою Віру в Бога

Матфея 10:14

А если кто не примет вас и не послушает слов ваших, то, выходя из дома или из города того, отрясите прах от ног ваших;

Вiд Матвiя 5:11

Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене. Радій те та веселіться, нагорода бо ваша велика на небесах! Бо так гнали й пророків, що були перед вами.

 

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также