Візьміть приклад з УПЦ: покажіть любов до Батьківщини молитвою і ділом

19 Марта 2022 14:38
6573
Митрополит Онуфрий. Фото: УПЦ Митрополит Онуфрий. Фото: УПЦ

Якщо вами справді рухає любов до України, а не ненависть до ближнього, почуйте мене і не робіть лиха, коли так потрібна спільна праця!

Чому саме в ці дні, наповнені болем і стражданням, зло й неправда настільки оголені, наглі і повстають у всій потворній “красі”? До того ж ПОСЕРЕД НАС, в середині нашого суспільства. Чи зараз не час, щоб припинити розбрат, ненависть й брехню?

Я зараз про інформаційну й фізичну навалу направлену проти Української Православної Церкви.

Церква — це люди, УПЦ — це церква українського православного народу.

Всі горе-“патріоти” зараз нарешті при ділі: закидують нас фейками й погрозами, нападають на наші храми. Беру слово “патріот” в лапки, бо для мене патріот - це людина, яка гуртує народ, а не та, що знущається з ближніх, порушує права і розпалює конфлікти всередені держави.

По всій Україні, у всьому світі не знайдеться двох однакових людей, ми всі різні. Так, різні, і в цьому наша чесність один перед одним, але є точки, завдяки яким, перетинаючись, ми будуємо суспільство. Точка єднання для всіх українців — любов до Батьківщини, любов і повага до її громадян, захист, підтримка, чітка позиція.

І УПЦ продемонструвала і демонструє цю позицію. Блаженніший Митрополит Онуфрій в перший же день засудив дії Росії, назвавши війну розв’язану Путіним, — каїновим гріхом, який прийшов вбивати свого брата Авеля. Свою позицію, не тільки словами, але реальними справами показують архиєреї. Скільки людей врятовано з Маріуполя завдяки гуманітарному конвою, в якому був митрополит Лука. Скільки сотень тон гуманітарної допомоги організували й розподілили єпархії УПЦ та православні волонтери.

Який подвиг робить чернецтво у розміщенні біженців в монастирях, забезпеченням їх всім необхідним. Скільки всього кожного дня роблять священство, миряни, які стають волонтерами тут в тилу, або захищають нашу Батьківщину на передовій...

У нас в руках - тисячі живих справ на користь українців та України.

А що у вас, горе-патріоти? Що, окрім фейків та ненависті?

Прошу всіх, хто не знає де діти енергії, всіх розпалювачів ворожнечі — зупиніться! Візьміть приклад з УПЦ: покажіть любов до Батьківщини молитвою і ділом, а не диверсією проти своїх же!

Якщо вами справді рухає любов до України, а не ненависть до ближнього, почуйте мене і не робіть лиха, коли так потрібна спільна праця!

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также