А ви знаєте, віряни УПЦ, а я пишаюсь вами, нами...

02 Декабря 2022 15:38
2302
Суд над Христом. Фото: Православие.ру Суд над Христом. Фото: Православие.ру

Три слова сказав Гавриїл до Марії: «Радуйся», «Не бійся», «Нічого немає неможливого в Бога». Тримаймось! З нами Бог, то хто проти нас…

А ви знаєте, віряни УПЦ, а я пишаюсь вами, нами. Пишаюсь, що за стільки часу обпльовування, приниження та ганьби, ви залишилися такими, як і в кращі часи: незлосливими, не брутальними, без ненависті та жаги помсти, не озлоблені на весь світ. Ви гідно весь цей час тримали удар, а він був потужним.
Механізм по знищенню УПЦ був запущений давно, його коліщатка, повільно крутились до певного часу і лише тепер, їм надали потрібних обертів руйнування.
Якщо уважно простежити за всіма інформаційними вкидами з часу війни, можна було зрозуміти до чого це призведе. У приватних розмовах з людьми, я часто прогнозувала заборону УПЦ, єдине у чому помилилась, це у термінах. Думала все це відбудеться, коли закінчиться війна.
Не дочекались! Руйнування церкви розпочалось тоді, коли країні, як ніколи, потрібне єднання.
Стратегія боротьби з УПЦ старанно готувалась, поаплодую хорошими політтехнологами.
Спочатку нас витіснили з інформаційної площини, навіть при повсякденному запиті про свято, Гугл викидав лише сайти ПЦУ. Згодом усі ЗМІ наввипередки стали змагатися у тому «хто смачніше плюне в УПЦ» ! Купа вигадок про неіснуючу зброю у монастирях, про переховування диверсантів- усе на перших шпальтах, а в реалії - великий пшик! Нічого подібного у жодному храмі, монастирі УПЦ не знайдено ні тоді, ні тепер.
І фінал! Відео з лаври про той звон над росією.. до кінця вважала, що це монтоване відео, однак таки реальне. Йому, звісно, є адекватне пояснення, адже , очевидно, що в церкві є люди, які в силу своєї віри, навіть не задумуються про наслідки, співаючи псалми, які давно потрібно було викорінити. І це вже проблема! Проблема УПЦ!
В нашій Церкві насправді важко розлучаються з тим, що прийшло, коли не було війни з росією. Але реалії вимагали всього цього позбутися ще у 2014 році. Був час, чи не так?
Тож про звон… пісня, всього лиш пісня, а який тон задала для подальших дій! Тут нанизали все до чого прагнули стільки років. Обшуки СБУ, низькі звинувачення, нуль фактажу, підкидні листівки, журнали часів ссср, кілька книжок російськомовних і навіть дитячі Біблії видані російською - ось і всі докази, через які 4 млн. людей автоматично зараховані до зрадників.
Чи дивує? Трохи так, чомусь вірилось, що українське суспільство більш демократичне і не здатне повторювати помилки совєтів, котрі у такий спосіб боролись з церквою.
Оглядаючись на своє минуле, ні грама не жалію, що я є вірянкою своєї Церкви і це без пафосу, лише те, що зараз на серці.
Насправді мені і моїй родині не було просто у ці часи. Ми були обпльованими і не раз, переконана, буде ще, головне не зламатись.
Три слова сказав Гавриїл до Марії: «Радуйся», «Не бійся», «Нічого немає неможливого в Бога». Тримаймось! З нами Бог, то хто проти нас…

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также