Нещодавно знайшли ймовірну дитячу кімнату Спасителя

06 Января 2020 00:04
925
Первые шаги Иисуса Христа. Рукописная икона. Фрагмент Первые шаги Иисуса Христа. Рукописная икона. Фрагмент

Я був у Єрусалимі, Віфлеємі, Назареті – тих місцях, де проходило дитинство Христа.

І чимось незвичайним було і для мене і для всієї паломницької групи, коли екскурсовод сказав, що буквально нещодавно при розкопках було знайдено ймовірну дитячу кімнату Спасителя. Будь-яке житло, як розповідав він, в Іудеї тоді розташовувалося частково на вулиці, а частково у схилі, в печерах. Тобто людина спала завжди тільки в печері, там зберігалася одна і та ж комфортна температура о будь-якій порі року. А займалися ремеслами, готували їсти, зустрічали гостей в прибудовах до схилів. Була, як думають, віднайдена саме така дитяча кімната, до якої веде досить довгий коридор, і вона є найзатишнішою, прохолодною влітку і теплою взимку, у якій колись проводив своє дитинство Іісус, під лагідним опікунством Йосипа і Марії.

Нехай Господь Бог і нас з вами обдарує певною трепетністю, лагідністю, уважністю, щоб ми були готові бути добрими опікунами над власною душею, щоб вона була готова прийняти Христа рожденного.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также