Сценарії майбутнього і знову питання: «А таке нам потрібно»?

19 Ноября 2018 13:13
1800
Глава УГКЦ архиепископ Святослав (Шевчук) и Президент Петр Порошенко Глава УГКЦ архиепископ Святослав (Шевчук) и Президент Петр Порошенко

Уніати прийдуть і принесуть нашим дітям нову віру, «патріотичну».

Знову Вінниця!

Якщо тільки розмови про «об'єднанння» породжують такі пристрасті, то що буде коли наступить це «єднання» і одні розпочнуть захоплювати храмі, а інші їх відстоювати? Я не розумію того, навіщо це владі? Іще одне протистояння між людьми та віруючими людьми і владою!

Це ж, однозначно, не добавляє нікому голосів та рейтингу, а тільки породжує нестабільність та ворожнечу. Всі ж релігійні громади УПЦ - це місцеві люди, які будували храм, ремонтували та утримували їх, а вони якщо місцеві, то які вони «москалі»? В селах в храм регулярно ходить, умовно, 30-40 чоловік, а інші не ходят, тому що не віруючі, а не тому, що місця в храмі не вистачає. Я не беру до уваги Пасху, Водохреща та інші Свята, де щось святят, тому люди йдуть не на Службу, а за «чимось».

Так ось, наприклад, віруючих людей вигнали та забрали храм, але хто в нього буде ходити? Хто не ходив, то і не буде ходити! Віруючі люди, як ті мурахи, знову щось збудують, або навіть по-домам будуть молитись, а хто виграє від цього? Віруючі люди Бога не втратять, а невіруючі отримають тільки пустий храм і те, що ніхто не буде вчити їх дітей віри, тому що ми займались школами.

Хоч ба, напевно прийдуть греко-католики, ми православні друг дружку «перемолотимо», а вони прийдуть і принесуть нашим дітям нову віру, «патріотичну». Як заявив Глава УГКЦ архієпископ Святослав (Шевчук): «Наступним кроком є екуменічний діалог між УГКЦ і об’єднаним українським православ’ям у напрямку відновлення первісної єдності цієї Церкви», зрозуміло, що в єдності з Папою Римським.

Ось такі сценарії майбутнього і знову питання: «А таке нам потрібно»?

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также