Приклад поваги до канонічних меж Помісної Церкви

29 Октября 2018 19:50
553
Закладка первого камня православного храма для сербской парафии Закладка первого камня православного храма для сербской парафии

Не може бути двох церковних юрисдикцій в одній країні.

Грецький сайт Ромфея повідомляє, що 25 жовтня Патріарх Сербський Іриней в столиці африканської країни Ботсвана місті Габороне заклав камінь на початок будівництва православного храму для сербської парафії. Це Патріарх Іриней зробив з благословення Патріарха Феодора – Предстоятеля Александрійської Церкви, до канонічної території якої належать всі 54 країни Африки; а також з благословення місцевого православного митрополита Геннадія. Як община, так і майбутній храм духовно і адміністративно належатиме до Александрійського Патріархату, попри те, що, очевидно, в цьому місті проживає значна частина сербів, які стали основою парафії.

Ось приклад поваги до канонічних меж Помісної Церкви. Є сербська община в цьому місці, вирішила побудувати храм – будь-ласка, але з урахуванням канонічного порядку, що базується на територіальному, а не національному принципі. Не може бути двох юрисдикцій в одній країні. Парафії і общини можуть бути різних національностей, але єпископ один.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также