Синод постановив

27 Июля 2017 00:03
306
   Дане рішення Синоду ще раз непрямим чином підтверджує той факт, що ніяких переходів парафій в нас немає, є захоплення наших храмів і вигнання віруючих на вулицю. Люди моляться в хатах, в пристосованих приміщеннях, але в розкол не йдуть. І ніхто їх туди йти не змусить. Для них і будуть допомагати будувати нові храми. Адже якби це були переходи, то це означало б, що люди перейшли і все, і немає для кого новий храм будувати. Община перейшла. Питання вирішене.
А раз необхідність в будівництві нового храму є, значить є для кого. Значить, ці храми не стоятимуть порожніми чи напівпорожніми, як це є тепер з тими, які перейшли в "Київський патріархат".
   Це значить також, що всі намагання окремих державних службовців, політиків, окремих конфесій з допомогою ЗМІ створити іншу картинку, терплять поразку. Час проходить і вся брехня осідає на дно, а правда виходить на поверхню. Брехня виходить на поверхню лише тоді, коли на морі шторм і буря, а коли спокій, штиль - все це опускається на дно. Потрібен час. Шторм ніколи не триває вічно.
   З однієї сторони жаль, що таке відбувається між християнами, і що так агресивно ведуть себе деякі, які ними (християнами) називаються. Але з іншої сторони в таких проблемах приємно бачити такі акти солідарності, висловлені на найвищому церковному рівні. Це свідчить, що для центрального керівництва Церкви захоплення парафій є не статистикою, про яку говориться офіційно, а болем, якому співпереживає вся повнота Церкви. Я вже не говорю про солідарність і допомогу таким нашим громадам, які постраждали від рейдерства, на низовому рівні, коли священики і люди з сусідніх парафій допомагали й допомагають.

"Носите тяготы друг друга, и тако исполните закон Христов" (Гал. 6. 2).