У Рівненській єпархії УПЦ духовенство та миряни привітали дітей із Різдвяними святами

16 Января 2016 15:16
1195
У Рівненській єпархії УПЦ духовенство та миряни привітали дітей із Різдвяними святами
Кілька тонн цукерок, печива, яблук та цитрусових зібрали віряни Української Православної Церкви Рівненської єпархії для дітей-сиріт та нужденних людей краю.

Ранок понеділка 11 січня для волонтерів Рівненської єпархії розпочався з клопотів та приємної метушні, адже з кожного благочиння почали звозити дарунки, зібрані небайдужими людьми. Кількість привезеного насправді перевищила усі сподівання: ящики із фасованими подарунками, цукерками, печивом та фруктами не вміщались у тимчасово орендованому приміщенні. Першими сюрприз від вірян Української Православної Церкви отримали дітки Рівненського спеціального дошкільного дитячого будинку для дітей із порушенням мови. Вітав малят зі святами ігумен Герман (Кулакевич), прес-секретар Рівненської єпархії. У свою чергу хлопчики та дівчатка віддячили священику колядкою.


Загалом, за тиждень, із 1.01 по 15.01, вдалося привітати зі святами більше тисячі діточок із сиротинців, будинків сімейного типу, притулків та інтернатів. У кожен із закладів священики заходили з подарунками та добрими словами. Протоієрей Сергій Нагай після відвідин інтернату в селі Олександрія Рівненської області не міг стримати емоцій: «У мене троє власних дітей, також маю одного прийомного сина, тому я не з чуток знаю про те, як важко жити, коли ти непотрібний власним батькам. Хлопчики та дівчатка у кожному, хто до них приїжджає, бачать потенційних маму чи тата, у їхніх очах читається благання. І хоча в інтернаті про дітей дбають, усе ж він не замінить їм справжню повноцінну родину».

Подарунки від вірян УПЦ також отримав Великомежирицький інтернат для розумово відсталих дітей, привезли їх учні недільної школи Свято-Воскресенського храму міста Острог на чолі з настоятелем протоієреєм Віктором Земляним.

Християнські волонтери завітали також і до людей, котрі потрапили у складні життєві обставини: 50 пакетів для безхатьків напередодні свята Василя вручили клірики єпархії у Рівненському притулку на Дубенській, не обділили увагою сиріт із Соціального гуртожитку та одиноких мам з малятами, які нині там проживають.

Упродовж низки святково-подарункових візитів священиків зустрічали теплими посмішками, обіймами і, звичайно, колядою.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также