Як простим вірянам сприймати нинішні загрози українському православ'ю?

20 Вересня 2018 15:46
176
Загрози захоплення святинь УПЦ цілком реальні Загрози захоплення святинь УПЦ цілком реальні

Як бути простому вірянину в цей важкий час, коли погрожують захоплювати наші Лаври? Як захистити наші святині? І як заспокоїти свої тривожні душі?

Галина Добриденко

Відповідає протоієрей Олег Точинський

– Кожен з православних вірян України нині задається цим питанням і це нормально. Особливо в ці непрості дні, коли держава фактично розв'язала справжню антицерковну кампанію. Ми повинні бути готові до будь-якого розвитку подій, оскільки ті загрози, які зараз нависли над канонічним Православ'ям, більш ніж реальні.

В першу чергу, не потрібно панікувати і культивувати в собі страх перед можливими подіями. Необхідно внутрішньо прийняти і змиритися з таким порядком речей, оскільки це заповідано Самим Христом. Спаситель сказав: "Мене гнали і вас будуть гнати". Ці слова Господні підтверджуються протягом всієї історії нашої Церкви.

Але давайте згадаємо так само, хто з усіх цих ситуацій виходив переможцем? Саме Церква. Могутні імперії і правителі, всі ті люди, які повставали проти Церкви, були повалені. Повалені, оскільки боротися проти Церкви, значить – боротися проти Бога. І тільки Бог знає, для чого такі випробування попущені саме на наше століття. Можливо, це відбувається для того, щоб в нашій немочі була явлена сила Божа. Для того, щоб в черговий раз були осоромлені ті, хто намагається боротися з Церквою Христовою.

Нам же залишається одне – молитися і, в міру власних сил, робити все можливе для захисту наших святинь. Що ж понад те – покластися на Бога!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також