Господь входить в усі середовища нашого життя і освячує їх

18 Января 2020 23:04
454
Господь здатний змінити не лише воду.  Фото: Facebook Господь здатний змінити не лише воду. Фото: Facebook

З моменту Хрещення Господнього преображається вся природа.

Сьогодні Господь Бог очищає водне єство нашої землі. Пізніше Він буде розіп’ятий в повітряному середовищі, піднятий над землею. Господь освятив Своїм тілом воду, стопами – землю і Своєю кров’ю – повітря. Господь входить в усі середовища нашого життя і освячує їх.

Господь не привносить нічого нового в політичний устрій. Він приходить спасати всіх, незалежно від віку чи статі, багатства чи бідності, незалежно від національності. Він приходить рятувати нас всіх.

На древніх іконописних зображеннях Хрещення Господнє зображено так: знизу зображений Іоанн Хреститель, який, не доторкаючись до Христа, тримає над Ним руку. Господь начебто в динаміці занурюється в Іорданські води, а в лівому чи правому куті зображена темна хмара. Як говорять богослови, іконописці в цій темній хмарі показували голос Бога-Отця, який лунав звідти, говорячи, що «Це є Син Мій улюблений». І над Христом в образі голуба – Дух Святий. В цей день Бог так приховано, прикровенно, вперше в історії людства явив Себе як Свята Трійця. І молячись, ми говоримо: «В ім’я Отця, Сина і Святого Духа». Тому що Бог явив Себе вповні.

Саме тому це свято ми частіше називаємо Богоявленням.

В цей день ми будемо освячувати воду і дивуватися тому, як Божа благодать преображає її. Ви будете дивуватися, коли років через 15 знайдете десь в кладовці забуту пляшку води і подумаєте, як же вона не зіпсувалася.

Ми будемо дивуватися, як періодично в моменти нашої хвороби, навіть не очікуючи від святої води зцілення, а просто виконуючи правило, помічатимемо, що вранці вкушена просфора і випита свята вода дають більше, ніж будь-які інші лікувальні процедури.

Будемо дивуватися, як після освячення святою водою будинків у цих будинках реально щось змінюється на краще.

Будемо дивуватися протягом всього свого життя тому, як Господь уміє, коли у нас є віра, преображати навіть такими речами, як вода, світ навколо нас.

Господь здатний змінити не лише воду. Він здатний перетворити вино на Свою кров, а хліб – на плоть Христову. Він здатний через нашу причасність до церковних таїнств, якщо б ми тільки цього захотіли, перетворити все ваше життя.

Було би добре, щоб ми знайшли в своєму житті час для Христа. Він знайшов для нас дуже і дуже багато часу. І продовжує жити нашими з вами життями. Давайте віддамо Йому частинку нашого.

Зі святом!

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также