Протоієрей Іоанн Батьковець: "Храм у Борщові будували усім світом"

24 Ноября 2015 23:27
1703
Протоієрей Іоанн Батьковець:
22 листопада 2015 року у місті Борщів Тернопільської області відбулося освячення новозбудованого храму УПЦ на честь святителя Миколая Чудотворця. Настоятель храму протоієрей Іоанн Батьковець розповів про те, як стало можливим будівництво храму, який став окрасою міста.

"Коли я прийшов на служіння з благословіння владики Сергія, служби звершувались в простому залізному магазинчику близько семи років. І було велике бажання побудувати благолєпний храм, в давноруському стилі, - розповів отець Іоанн про витоки будівництва храму, - перші роки, перші місяці, крім нашої сім'ї, було три-чотири чоловіки. Потім, кожного року збільшувалось, ставало шість чоловік, дванадцять ... а зараз кількість прихожан сягає ста чоловік".

Протоієрей Іоанн розповів про те, що йому вдалося створити чисельну і міцну громаду УПЦ, яка стала головною умовою для подальшого будівництва храму.

Маючи велике бажання звести церкву, в якій можна було б звершувати Богослужіння, члени громади надіслали численні листи до багатьох монастирів, як на території України, так і в інших помісних церквах. І практично всі вони відгукнулись на прохання про допомогу.

"Милосердя добрих людей зібрати в одну точку і запалити вогонь там, де важко було його запалити - в цьому ми бачимо велику милість Божу для православної Борщівщини", - підкреслив отець Іоанн.

З 25 травня 2013 року почалося активне будівництво. Фактично за рік були збудовані стіни і купол. З того часу розпочалися богослужіння в нижньому храмі.

"Сьогодні в нашому храмі, по милості Божій, є вісім частичок мощей з іконами - Іоанна Хрестителя, Георгія Побідоносця, Марії Магдалини, та інших угодників Божих", - розповів настоятель храму.

Насамкінець отець Іоанн Батьковець подякував усім, хто причетний до будівництва храму: "Хочемо подякувати всім, хто причетний до будівництва, настоятелям інших храмів. Низький їм уклін".

Читайте також: На Тернопільщині освятили новий храм УПЦ







Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также