ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та звершив хіротонію архімандрита Сергія (Михайленка) в єпископа Болградського

16 Ноября 2015 11:43
1494
ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та звершив хіротонію архімандрита Сергія (Михайленка) в єпископа Болградського
15 листопада, у Неділю 24-ту після П’ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Онуфрій прибув з Архіпастирським візитом до Одеської єпархії, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посилання на прес-службу Одеської єпархії УПЦ.

 Напередодні, 14 листопада, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, до Одеси Хресним ходом миру «Україна під Покровом Пресвятої Богородиці» прибула святиня світового Православя – чудотворний образ Плащаниці Пресвятої Богородиці.

В аеропорті м. Одеси Його Блаженство зустрічали митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, вікарні архієреї Одеської єпархії, а також голова Одеської обласної ради О.І. Урбанський, Одеський міський голова Г.Л. Труханов і члени депутатського корпусу Верховної Ради України.

В інтерв’ю місцевим ЗМІ Блаженніший владика підкреслив важливість спільної молитви з духовенством і віруючими Одеси за мир, стабільність та благополуччя України. Також Предстоятель відзначив, що Архіпастирський візит до Одеської єпархії приурочений визначній даті – 16 листопада виповниться 40 років від дня архієрейської хіротонії митрополита Агафангела.

На Соборній площі, перед Спасо-Преображенським кафедральним собором Одеси, Блаженнішого Митрополита Онуфрія вітали тисячі православних одеситів.

Після урочистої зустрічі, Його Блаженство очолив Божественну літургію, під час якої звершив архієрейську хіротонію над намісником Свято-Костянтино-Єленинського чоловічого монастиря Ізмаїла архімандритом Сергієм (Михайленком).

ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та звершив хіротонію архімандрита Сергія (Михайленка) в єпископа Болградського фото 1

За Літургією Блаженнішому владиці спів служили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камянець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломей, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, митрополит Переяслав Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Балтський і Ананьївський Олексій, архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Овідіопольський Аркадій, єпископ Южненський Діодор, єпископ Арцизький Віктор, а також духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельної одеської пастви зі словом проповіді, в якій на прикладі зцілення гадаринського біснуватого Господом нашим Іісусом Христом, підкреслив, що боротися з темними силами можливо лише усвідомивши власні гріхи та звернувшись про допомогу до Бога.

ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та звершив хіротонію архімандрита Сергія (Михайленка) в єпископа Болградського фото 2

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По завершенні Божественної літургії Його Блаженство звернувся до єпископа Болградського Сергія зі Словом та вручив йому архієрейський жезл – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Також Блаженніший владика привітав усіх присутніх із недільним днем і важливою подією в житті єпархії – хіротонією нового архієрея. З особливими словами вітань Предстоятель УПЦ звернувся до митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, для котрого цей рік є 40-им у архіпастирському служінні Церкві Христовій. З цієї нагоди Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив керуючого Одеською єпархією відзнакою Предстоятеля УПЦ.

У свою чергу, владика Агафангел подякував Його Блаженство за Первосвятительський візит і високу нвгороду. «Ви багато потрудилися, щоб Українська Православна Церква ще міцніше була з’єднана зі світовим Православ’ям. І свідоцтвом тому стали нещодавні святкування з нагоди 400-ліття Київських духовних шкіл, коли представники всіх Помісних Церков прибули в Київ, щоб засвідчити єдність з канонічною Українською Православною Церквою, яку Ви, як досвідчений кормчий, ведете серед бурхливих житейських хвиль», – зазначив у своєму слові до Предстоятеля митрополит Агафангел.


Синодальний інформаційний відділ УПЦ
Фото прес-служби Одеської єпархії й Інформаційнного відділу УПЦ


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также