Україною триває хресний хід миру з Плащаницею Богородиці

10 Ноября 2015 13:00
1925
Україною триває хресний хід миру з Плащаницею Богородиці
Україною триває хресний хід миру «Україна під Покровом Богородиці» з чудотворною іконою Плащаниці Божої Матері з Єрусалима, який розпочався 31 жовтня.

Із 11 запланованих у маршруті міст Плащаниця вже побувала у трьох: із 31 жовтня по 1 листопада в Житомирі; з 2 по 4 листопада — у Вінниці, з 5 по 7 листопада — у Львові.

Нині святині вклоняються на Волині.

Як Плащаницю зустрічали у Житомирі, Вінниці та Львові — читайте далі.

З вечора 31 жовтня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Житомира віряни мали змогу помолитися перед чудотворною Плащаницею Божої Матері. До святині цілодобово прибували люди з усіх куточків міста та області.

Україною триває хресний хід миру з Плащаницею Богородиці фото 1


2 листопада у Вінниці святиню зустрічав митрополит Вінницький і Барський Симеон з духовенством вінницьких храмів. Прийнявши до рук Плащаницю, владика благословив нею місто на чотири сторони світу з молитвою і проханням про благословення Божої Матері.

Понад десять тисяч прочан з Вінниці та Вінницької області вклонилися Божій Матері перед Її чудотворною іконою і принесли свої молитви за мир і спокій у серцях і душах, у родинах, у Церкві і усій Україні.

Якщо у перший день до Плащаниці можна було підійти за кілька хвилин, то вже 3 листопада паломники стояли у черзі понад годину. До святині приходили цілими родинами — із старенькими бабусями і дідусями і маленькими дітьми.

Україною триває хресний хід миру з Плащаницею Богородиці фото 2


Львів зустрічав Плащаницю Богородиці вже вдруге. 5 листопада у Свято-Георгіївському кафедральному храмі Львова віряни на чолі з керуючим Львівською єпархією єпископом Львівським і Галицьким Філаретом вітали святиню.

Всі дні перебування Плащаниці у місті до неї не припинявся потік львів’ян, охочих вклонитися чудотворному образу Богоматері, біля якої постійно звершувались молебні з акафістом Богородиці. За перший день вшанувати Пресвяту Богородицю прийшло близько 5 тисяч осіб.

8 листопада святиня прибула на Волинь. З 8 по 10 листопада вона перебуватиме  у Володимир-Волинському.

Попереду  — ще міст 7 України.

З 11 по 13 листопада Плащаниця буде в Луцьку, з 14 по 16 листопада – в Одесі, з 17 по 19 листопада – в Сумах, з 20 по 22 листопада – в Харкові.

23 листопада святиню буде доставлено в Київ, де впродовж доби вона знаходитиметься в Успенській Києво-Печерській Лаврі.

25 листопада Хресний хід з Плащаницею  прибуде до Дніпродзержинська, а 26 та 27 листопада завершиться у Дніпропетровську.

* * *

Плащаниця Божої Матері полишала Єрусалим, де вона зберігається на Гефсиманському подвір’ї навпроти Храму Гробу Господнього, лише раз. У 2012 році її доставили в Україну для поклоніння.

Це друге прибуття однієї із найбільших святинь Єрусалимської Церкви в Україну. Для всіх українців це можливість попросити у Божої Матері миру для нас і наших родин, для кожного міста і цілої країни та помолитися за спокій, порозуміння і благословення для всього народу України.

За матеріалами сайтів Житомирської, Вінницької та Львівської єпархій.

{gallery_new}GALLERY_1{/gallery_new}

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также