УПЦ вперше вдалося повернути захоплений храм

06 Ноября 2015 21:28
1296
УПЦ вперше вдалося повернути захоплений храм
6 листопада в селі Дуліби Гощанського району Рівненської області релігійна громада УПЦ увійшла в свій храм Свято-Різдва-Богородичного, який майже півтора місяці був опечатаний через намагання прибічників Київського Патріархату захопити його у неправомірний спосіб.

Храм декілька місяців тому опечатала тодішня сільська голова Леся Мирончук, яка підтримала ініціативу новоствореної громади УПЦ КП. За словами селян, спочатку активісти КП провели збір підписів. При цьому, вони оманою змушували людей підписуватись. «До мене зайшли на подвір’я і сказали, що наш настоятель хоче приватизувати церкву. А вони збирають підписи хто за, а хто проти. Ну, я і сказав жінці, щоб вона підписала. Мені ніхто не говорив, що це підписи за Київський Патріархат», - розповів новий голова села Василь Дикало.

Після того, як храм опечатали, громада УПЦ КП подала заяву до Рівненської обласної державної адміністрації з проханням зареєструвати їх за тією самою адресою, де знаходиться храм УПЦ. Але держадміністрація своїм розпорядженням підтримали законні права громади УПЦ. Печатки з храму зняли, і віряни змогли зайти в храм. Настоятель храму отець Сергій, вперше за довгий час, відправив літургію.

УПЦ вперше вдалося повернути захоплений храм фото 1

УПЦ вперше вдалося повернути захоплений храм фото 2

УПЦ вперше вдалося повернути захоплений храм фото 3

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также