Сумчани підтримують православних Катеринівки (+ЛИСТ)

29 Сентября 2015 18:39
1220
Сумчани підтримують православних Катеринівки (+ЛИСТ)

Відразу після цинічного побиття віруючих канонічної Церкви в Катеринівці, правлячий архієрей Сумської єпархії направив лист підтримки постраждалим.

24 вересня від імені православних віруючих Сумської єпархії Української Православної Церкви архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій направив лист на ім’я митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія. Владика від усіх вірних Правсоавної Церкви Сумщини висловив слова співчуття та братньої підтримки з приводу рейдерського захвату Георгіївського храму с. Катеринівка Тернопільської області, який здійснили представники розкольницького угрупування «Київський патріархат» за підтримки «Правого сектора» 21 вересня 2015 року.

Архієпископ Євлогій засудив злочинні дії церковних рейдерів, бездіяльність місцевої влади та правоохоронних органів. «Заволодіння церковним майном православної громади с. Катеринівки є цинічним нехтуванням законних прав і свобод православних віруючих, що суперечить чинному законодавству України та міжнародним зобов’язанням України перед Радою Європи та міжнародною спільнотою», - зокрема у своєму листі наголосив владика.

І далі висловив слова підтримки православним: «У зв’язку із зазначеними фактами від імені православних віруючих Сумської єпархії УПЦ прошу прийняти слова співчуття та братньої підтримки як свідчення нашої єдності у лоні Святої Православної Церкви.

Разом з тим заявляю рішучий протест проти порушення законних прав і свобод православних віруючих з боку розкольницького угрупування «Київський патріархат», яка за підтримки «Правого сектору» та бездіяльності міліції вчинила рейдерський захват православного храму в Катеринівці».

Текст листа повністю за посиланням.

За матеріалами сайту Сумської єпархії

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также