Голова Соціального відділу УПЦ не схвалює нових вимог для отримання допомоги переселенцями

28 Сентября 2015 16:10
769
Голова Соціального відділу УПЦ не схвалює нових вимог для отримання допомоги переселенцями

Голова Синодального відділу із соціально-гуманітарних питань УПЦ протоієрей Владислав Діханов прокоментував для Центру інформації УПЦ  нове правило отримання допомоги для переселенців, яке передбачає надання «декларації про непричетність до злочинів».

Постанова Кабінету міністрів України про внесення змін до правил отримання допомоги для переміщених осіб набрала чинності 9 вересня. Одним з нововведень стала вимога оформлення «декларації про непричетність до злочинів».

Отець Владислав підкреслив, що, виходячи з моральних міркувань, Церква закликає до того, щоб люди більше довіряли один одному.

«Недовірливе та підозріле ставлення до себе ми можемо перекривати максимальною чесністю, зокрема – у відносинах з державними структурами», – підкреслив протоієрей Владислав Діханов.

«До нас зверталося деколи 30-50 переселенців на день з проханнями про допомогу – серед них були різні люди. Одні мали реальні проблеми, а інші намагалися обдурити в корисливих цілях, і це виявлялося у процесі бесіди з ними. Якщо людина йде на свідомий обман, рано чи пізно це розкриється», –  зазначив голова відділу із соціально-гуманітарних питань УПЦ.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также