В Українській Православній Церкві опікуються військовими Збройних сил України

12 Сентября 2015 11:01
909
В Українській Православній Церкві опікуються військовими Збройних сил України

З початку вересня підтримку військовим Збройних сил України надали в Сумській, Житомирській та Волинській єпархіях.

На Сумщині благословенням зустріли демобілізованих воїнів ЗСУ. 2 вересня на Успенській площі м. Охтирки, за запрошенням командування військової частини А 0563 та благословіння архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, благочинний Охтирського та Великописарівського церковних округів протоієрей Євгеній Сопіга взяв участь в заходах з нагоди звільнення у запас військовослужбовців цього військового підрозділу. Отець Євгеній привітав військовослужбовців із поверненням до рідних домівок, закликав молитовно пам’ятати тих, хто загинув, виконуючи свій військовий обов’язок, побажав усім мирного неба та благословив усіх.

В той же час, житомирські військові медики відправились для проходження служби і допомоги пораненим у зону військового конфлікту. 7 вересня настоятель Свято-Серафимівського храму, що при військовому госпіталі Житомирського обласного центру, протоієрей Димитрій Гайдай відслужив для подорожуючих молебень, усіх благословив і окропив святою водою, вручив ладанки і одягнув натільні хрестики. Священик закликав військових тримати у серці віру і надію на Бога, невпинно молитися і просити помочі Небесної у будь-якій ситуації.

7 вересня на Волині ще під час військового вишколу зупинилось серце 42-річного Олександра Тарнавського. Воїн Олександр проходив службу на Яворівському військовому полігоні. 9 вересня чин похорону у Свято-Хрестовоздвиженському храмі Луцька, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив його настоятель і секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Йому співслужили священнослужителі Луцького міського благочиння. Заупокійні піснеспіви виконав хор студентів ВДС. У останню дорогу провести Олександра Тарнавського,  та піднести молитву за спокій душі прийшли рідні та  близькі спочилого, представники влади Луцького району, а також військові.

Цими ж днями в храмах Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії проводився збір пожертв для підтримки військовослужбовців, які знаходяться в зоні бойових дій. Парафіяни, на прохання своїх настоятелів, намагалися поділитися з воїнами всім тим, що зібрали на полях, а також іншими продуктами і коштами. Всі зібрані пожертви були передані місцевим волонтерам, які доправлять це в зону військового конфлікту.

За матеріалами сайтів СумськоїЖитомирськоїВолинської єпархій

{gallery}0001_photo/2015/09/12/help_zsu{/gallery}

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также