УПЦ на лінії удару

11 Сентября 2015 12:59
1447
УПЦ на лінії удару

Перелік зафіксованих фактів (вбивств, тілесних ушкоджень, погроз та ін.) щодо священнослужителів Української Православної Церкви опубліковано у блозі керуючого справами УПЦ митрополита Антонія (Паканича) на  Корреспондент.net.

За останній рік на Українську Православну Церкву випала низка серйозних випробувань. Понад сім десятків її храмів постраждали від куль і снарядів, більше 30 церков захоплені в результаті рейдерських або юридично неправомірних дій прихильників Київського патріархату, в силу чого багато громад УПЦ залишилися без храмів, які вони будували своїми руками і на свої кошти багато років. Деякими силами була розгорнута і масштабна інформаційна кампанія з дискредитації Церкви. На превелике нещастя, наслідками цих потоків брехні і неправди стосовно УПЦ стали, зокрема, насильницькі смерті.

28 липня 2015 року

жорстоко вбито насельницю Свято-Флорівського жіночого монастиря м. Києва

монахиню Алевтину (Кравчук).

Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (Умисне вбивство).

Вбивство було скоєне з особливою жорстокістю. Експертизою встановлено, що під час побиття зламали усі ребра, та пошкоджено внутрішні органи, а смерть настала від удушення. Чорниці було 64 роки.

8 вересня 2015 року за офіційним повідомленням ВЗГ ГУ МВС України в місті Києві працівники карного розшуку затримали трьох осіб, що причетні до вказаного злочину.

 

29 липня 2015 року,

не прийшовши до свідомості від завданих поранень,помер клірик Київської єпархії священик Роман Ніколаєв

В ніч з 25 на 26 липня 2015 року вчинено замах на життя священика Романа Ніколаєва, настоятеля парафії святої мучениці Тетяни в Оболонському районі міста Києва.

У будинку поблизу його квартири зловмисники поранили священика двома пострілами у голову. Ознак пограбування не виявлено. Відкрите кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (Умисне вбивство).

 

грудень 2014 року

диякону Віталію Луга пошкоджено ногу (вивих)

Клірику Георгіївського храму м. Дубно, Рівненської обл., диякону Віталію Луга під час захисту храму с. Птича пошкоджено ногу (вивих).

 

 

жовтень 2014 рік

священику Іоанну Савчуку пошкодили голову.

Священику Іоанну Савчуку, настоятелю Покровського храму с. Підлужжя, Дубенського району, Рівненської обл. під час захисту храму с. Повча того ж району було завдано пошкодження голови.

 

14 серпня 2014 року

Ієрею Володимиру Навозенку

не дали завершити богослужіння, облилийого томатним соком, ображали лайливими словами.

Спроби силового захоплення храму УПЦ в с. Червона Мотовилівка Фастівського району, Київської обл. представниками «Радикальної партії» та  ВО «Свобода» супроводжувались оскверненням престолу, перешкоджанням звершення богослужіння, образами на адресу священика.

 

 

 

31 липня 2014 року протоієрей Володимир Креслянський,

загинув під час обстрілу

У місті Луганськ під час обстрілу від поранень загинув клірик Луганської єпархії протоієрей Володимир Креслянський.  Сиротами залишилось 5-ро дітей.

 

 

28 липня 2014 року

Ієрей Георгій Нікішов

загинув від осколочних поранень

Від осколочного поранення загинув священнослужитель Сєверодонецької єпархії - клірик Свято-Петро-Павлівського храму м.Первомайська, Луганської обл. ієрей Георгій Нікішов.

 

 

В ніч на 9 травня 2014 року

протоієрея Павла Жученка

вбито при нез’ясованих обставинах.

Під Слов'янськом був застрелений клірик Горлівської єпархії протоієрей Павло Жученко, який служив у храмі Святого Димитрія Донського в місті Дружківка Донецької області. Обставини загибелі священика невідомі. У вночі з 8 на 9 травня, він був застрелений в районі блокпоста Кондратьєвка.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также