У Києво-Печерській лаврі вшанували пам'ять Собору преподобних отців, котрі у Дальніх печерах спочивають (+ФОТО)

10 Сентября 2015 15:37
1268
У Києво-Печерській лаврі вшанували пам'ять Собору преподобних отців, котрі у Дальніх печерах спочивають (+ФОТО)

У день святкування Собору преподобних отців Києво-Печерських, котрі у Дальніх печерах спочивають Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію.

10 вересня Церква вшановує Собор преподобних отців Києво-Печерських, котрі у Дальніх печерах (прп. Феодосія) спочивають. Цього дня Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільский і Броварський Антоній, архієпископи та єпископи, а також духовенство монастиря.

У Соборі преподобних отців Києво-Печерських, котрі у Дальніх печерах спочивають – 43 святих, на чолі з преподобним Феодосієм. Також в Дальніх печерах зберігається частина останків одного з Вифлеємських немовлят – першого мученика за Христа, страченого за наказом Ірода, тридцять одна мироточива глава святих, імена яких невідомі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді, в якій розповів про значення подвигу преподобних Києво-Печерських та закликав вірних наслідувати святих у своєму житті.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По закінченні Божественної літургії відбувся хресний хід на Дальні печери, де Його Блаженство звершив молебень. Насамкінець, привітавши усіх присутніх зі святом, Предстоятель побажав кожному мати хочаб маленьку печеру у своєму серці, де за прикладом преподобних отців усамітнюватися для молитви за себе, ближніх та мир в Україні.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ

{gallery}0001_photo/2015/09/10/pechery{/gallery}

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также