ІРС опублікував результати некоректно проведених соціологічних досліджень

03 Сентября 2015 13:42
2178
ІРС опублікував результати некоректно проведених соціологічних досліджень

Скільки українців вважають себе вірними Української Православної Церкви? На це питання не змогли дати відповіді соціологічні інститути.

Згідно нових даних за результатами соціологічного дослідження, проведеного у лютому 2015 року групою соціологічних компаній – РЕЙТИНГ, SOCIS, Центр Разумкова та КМІС,  більшість опитаних українців вважають себе віруючими-християнами.74% жителів України вважають себе православними. Та скільки з них відносяться себе до Української Православної Церкви не було визначено.

Інститут релігійної свободи повідомляє про те, що нові дані досліджень окрім іншого, свідчать про зміну конфесійної самоідентифікації православних віруючих.  «Тепер серед тих, хто вважає себе православними, відносна більшість (38%) вважають себе прихожанами Української православної церкви Київського патріархату, і майже вдвічі менше (20%) – Української православної церкви (Московського патріархату). При цьому лише 1% православних відносять себе до Української автокефальної православної церкви, а решта 39% – вважають себе просто православними, без конкретної конфесійної належності», - пишуть на сайті ІРС.

ІРС опублікував результати некоректно проведених соціологічних досліджень фото 1

Варто звернути увагу, що проводячи опитування, дослідники використовували неіснуючу назву «Українська православна церква (Московського патріархату)». В умовах складних настроїв у суспільстві, у зв’язку із військовим конфліктом на Сході країни, таке спотворення виглядає спробою маніпулювання фактами, які б дали можливість пізніше говорити про певну «зміну конфесійної самоідентифікації». УПЦ неодноразово звертала увагу громадськості та державних установ, що в Україні юридично зареєстрована і функціонує згідно статуту «Українська Православна Церква». Тож, не дивно, 39% опитаних українців вважають себе просто православними.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также