Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення храму та очолив Божественну літургію в День міста Харкова (+ВІДЕО)

24 Августа 2015 09:20
1466
Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення храму та очолив Божественну літургію в День міста Харкова (+ВІДЕО)

23 серпня, в Неділю 12-ту після П’ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в храмі святих Жон-Мироносиць м. Харкова.

Перед початком богослужіння Блаженніший владика звершив чин великого освячення храму.

Відродження храму на честь святих Жон-Мироносиць, на місці зруйнованого в 30-х рр. ХХ століття, розпочалося з благословення спочилого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима (+2011, Руснака). 23 серпня 2008 року вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій (нині митрополит Харківський і Богодухівський) освятив місце для майбутнього храму.

Його Блаженству співслужили митрополити: Луганський і Алчевський Митрофан, голова ВЗЦЗ УПЦ; Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Білгородський і Старооскільський Іоанн (РПЦ), Харківський і Богодухівський Онуфрій, Полтавський і Миргородський Филип, Переяслав-Хмельницький і Вишневс ький Олександр; архієпископи: Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Городницький Олександр; єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство єпархії.

За богослужінням молилися представники місткої влади та керівникі харківськіх ВНЗ.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

По закінченню Літургії, за заслуги перед Українською Православною Церквою Предстоятель вручив митрополиту Харківському і Богодухівському Онуфрію орден преподобних Антонія і Феодосія Печерських І ступеня, а також нагородив меценатів і будівничих храму святих Жон-Мироносиць відзнаками УПЦ.

Після нагородження Його Блаженство привітав харківчан із недільним днем та зі святом Дня міста і благословив усіх.

День Харкова відзначається щорічно 23 серпня, у день визволення міста від німецько-фашистських загарбників (1943 р.).

{gallery}0001_photo/2015/08/24/harkiv{/gallery}

За матеріалами офіційного сайту УПЦ

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также