Напередодні Дня Хрещення Русі Святійший Патріарх Кирил звернувся з посланням до Президентів України та Росії

27 Июля 2015 19:30
1513
Напередодні Дня Хрещення Русі Святійший Патріарх Кирил звернувся з посланням до Президентів України та Росії

Напередодні святкування 1000-річчя кончини святого рівноапостольного князя Володимира Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до Президента Російської Федерації В.В. Путіна і Президента України П.О. Порошенко з листами аналогічного змісту, що виражають глибоку стурбованість Предстоятеля Російської Православної Церкви тим, що відбувається на сході України.

«Досягнення мирних домовленостей в Мінську призупинило ескалацію конфлікту та вселило надії на повне припинення вогню між воюючими сторонами. На жаль, військові дії, хоч і не в колишньому масштабі, тривають до цього дня. На Україні ллється кров, гинуть люди», - говориться в Патріаршому зверненні.

Його Святість зупиняється в посланні на долі мирного населення, що живе в зоні бойових зіткнень, підкреслюючи: «Особливо уразливі люди похилого віку, діти, інваліди. Не усі мають сили і можливість покинути рідні місця. Не усі, на жаль, виживають в цих страшних умовах. Хтось гине під обстрілом, хтось - від голоду і хвороб, від відсутності медикаментів та елементарних умов життя».

Святійший Патріарх Кирило у своєму зверненні також говорить: «Церква надає посильну допомогу постраждавшим по обидві сторони конфлікту. В усіх храмах Російської Православної Церкви на кожному богослужінні возносяться гарячі молитви до Бога про повернення миру. Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Онуфрий і очолювана ним Українська Православна Церква роблять усе можливе для примирення та відновлення єдності народу".

В той же час, відмічає Предстоятель, забезпечити безпеку мирному населенню регіону можливо лише «шляхом повного припинення військових дій, неухильного дотримання Мінських домовленостей та налагодження прямого діалогу між усіма сторонами конфлікту».

У дні, коли Церква особливо шанує пам'ять «Хрестителя Святої Русі, що заклав основи духовної єдності російського та українського народів, такого, що навчив нас християнській любові і прощення», Святійший Патріарх «з болем в серці від імені усієї Російської Православної Церкви» просить Президентів Росії і України «докласти усі зусилля для припинення кровопролиття».

Джерело: http://www.patriarchia.ru

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также