Торжества присвячені Великому князю Володимиру транслюватимуть на ТВ та радіо

25 Июля 2015 12:55
1820
Торжества присвячені Великому князю Володимиру транслюватимуть на ТВ та радіо

З нагоди 1000-ліття з дня успіння святого рівноапостольного князя Володимира та до Дня Хрещення Русі відбудуватимуться прямі трансляції основних святкових заходів на телебаченні та радіо.

27 липня о 14:00 на телеканалі «Інтер» розпочнеться пряма трансляція Молебня на Володимирській гірці у Києві біля пам’ятника князю Володимиру.

На цей раз молебень буде особливо урочистим. До Києва привезуть сім найбільш шанованих в Україні святинь – чудотворних ікон Божої Матері, – які вперше будуть одночасно перебувати в столиці. Так само на місці молебню знаходитимуться частки мощей святого князя Володимира.

Урочистий молебень на Володимирській гірці очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу. Очікується, що на молебень прибудуть тисячі віруючих – киян і прочан з усієї України.

За повідомленням Центру інформації УПЦ, для багатьох віруючих особливо важливо приїхати до Києва помолитися перед святинями. Про це говорить голова адміністративного апарату Київської Митрополії УПЦ архімандрит Віктор (Коцаба). «Пресвята Богородиця допомогла багатьом людям, які молилися перед чудотворними іконами Божої Матері. Усвідомлення особливої ​​благодаті і присутності Божої Матері через ці святині спонукає багатьох вірних нашої Церкви приїхати 27 липня на Володимирську гірку, щоб помолитися перед найбільш шанованими святинями нашої Церкви », - зазначає отець Віктор.

Також він нагадує, що кожна з ікон має свою історію.

Читайте також: В УПЦ рассказали о семи чудотворных иконах, которые прибудут в Киев 27 июля с разных уголков Украины

Після молебню хресним ходом з Володимирської гірки чудотворні ікони доставлять в Києво-Печерську лавру.

28 липня телеканал «Інтер» транслюватиме Божественну літургію зі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Початок о 09:00. Того ж дня, з 9.30 до 10.00 можна буде послухати пряму трансляцію богослужіння з Києво-Печерської лаври і на Українському радіо Національної радіокомпанії України.

Читайте також:  1000-річчя преставлення рівноапостольного князя Володимира: РОЗКЛАД СВЯТКУВАНЬ

Крім того,у понеділок, 27 липня, у нічному ефірі, о 04:10, телеканал «Інтер» покаже документальний фільм власного виробництва «Хрещення».

Використано матеріали ТК Інтер та офіційного сайту УПЦ, religions.unian.net

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter или Отправить ошибку, чтобы сообщить об этом редакции.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите эту кнопку Выделенный текст слишком длинный!
Читайте также